Nobis Hotel

Nu får Nobis till ett bokslut varje vecka

När Nobis hotell ville hitta ett system som kunde hjälpa dem att få till ett bokslut varje vecka föll valet på Exopen.
– Jag är mycket nöjd med vad Exopen har gjort för oss och kan varmt rekommendera dem, säger Armen Tagvorjan.

Kundcase Nobis

Om

Nobis Hotel är ett modernt lyxhotell med 201 rum beläget på Norrmalmstorg i centrala Stockholm. Byggnaderna är från slutet av 1800-talet. Inredningen är utformad av det världskända företaget Claesson Koivisto Rune.

Utmaning

Utmaningen vi stod inför var framförallt att få till ett bokslut en gång i veckan. Vi ville få en lösning på hur vi tillsammans med vårt rapporteringssystem kunde knyta nyckeltal till intäkter och kostnader, då det bakom varje intäkt även finns en kostnad.

Lösning

När en månad är slMed Exopen får vi möjlighet att hela tiden hålla oss uppdaterade i realtid. Vi knyter nyckeltal och inköpskostnader med hjälp av Exopen. Detta för att vi vill hinna påverka och åtgärda saker innan det är försent.ut så vill vi ha ett så nära sannolikt resultat som möjligt även om vissa leverantörsfakturor saknas. Det har Exopen nu tillsammans med oss gjort möjligt, samtidigt som de skräddarsytt allt till oss enligt våra önskemål. Jag är mycket nöjd med vad Exopen har gjort för oss och kan varmt rekommendera dem, säger Armen Tagvorjan.

Resultat

Lösningen Exopen har gjort för oss är helt skräddarsydd. Så fort vi loggar in kan man se precis hur alla olika delar går och även se dem som inte går så bra. Vi kan se jämförelse med tidigare år och så vidare. Vi har arbetat med Exopen sedan 2011, det nyaste projektet började vi med för några månader sen.
Den senaste lösningen anpassades helt och hållet för oss och för vår bransch, allt skräddarsyddes tillsammans med oss. Vi ville ha siffror och data, för att kunna se och påverka resultatet innan det var för sent. Framförallt att vi fick möjlighet att scanna in vårt läge innan månaden är slut. När vi lägger en budget i Exopen, vilket förändras väldigt mycket under året inom Hotell & Restaurang, så möjliggör Exopen att den förändringen som sker i jämförelse med budget visas i realtid. Det är viktigt för oss att kunna agera i god tid om förändringen är negativt i jämförelse med satt budget! Det kommer underlätta för alla våra huvudansvariga att få en snabb helhetsbild.

ARMEN TAGVORJAN, EKONOMICHEF @ NOBIS HOTEL